"Prozac Boy, en oformlig mörk klump, blir utsatt för Omsorgsstyrelsens välvilliga och grymma kommentarer, som anspelar på det kända ironiska slagordet från sjuttiotalets slut: 'Är du lönsam lille vän?'
Varje sida är identisk till layouten, bara Omsorgstyrelsens fras varierar. [...]
Stackars Prozac Boy får aldrig tillfälle att ge svar på tal. Han är bara Omsorgsstyrelsens 'poster child'. Detta fanzin talar direkt till alla som utsatts för det svenska samhällets familjära men aningen nedlåtande omsorg. Din ställning i samhället avgörs genom din position till omsorgen - är du den som förmanar eller blir förmanad?
Jag kommer att tänka på en annonskampanj häromåret, som uppmanade folk att ta kontakt med sina sjuklediga arbetskamrater eller anställda för att visa att de inte var bortglömda. Omsorgens mörka sida, medborgarkontrollen, lindas in i välvilliga fraser, duande och beskyddarmin, men om man inte följer spelreglerna hamnar man utanför:
'Tror du att vi tycker synd om dig, lille vän?'

Detta nummer av Fåtskliaben skulle kunna fungera som konstverk, med varje sida upptryckt som A1-poster och utställd exempelvis i tunnelbanan."
Ainur Elmgren, Bild & Bubbla, 2/04

Klicka här för ett smakprov

Fåtskliaben nr 5
52 sidor A5
Pris: 20 kronor + porto