2008

December

5/12 Webbgalleri
Mina verk finns nu representerade på The Saatch Galley, Saatch Online.

Jag har ju också mitt eget webbgalleri Galleri Undervattensrymden där jag snart hoppas kunna presentera en ny konstnär (hittills finns bara mina egna bilder). Gör du som läser detta intressanta bilder som du skulle vilja visa där eller har du något tips om någon intressant konstnär?
Kontakta mig.

 

November

26/11 Fåtskliaben
Ett nytt nummer kommer förhopp-
ningsvis att se dagens ljus fram emot våren. Tills vidare kan du ladda ner
hela intervjun med John Andersson
som var med i nummer 6.

6/11 Ny design
Om du tidigare har besökt den här hemsidan märker du kanske att Unterwasser fått en ny design. Det var på tiden tycker jag, den förra gjorde jag i november 2004 och den har varit i stort sett oförändrad sedan dess. Förhoppningsvis blir det både lättare och roligare att navigera på hemsidan framöver.

3/11 Molntågets ankomst
På lördag blir det vernissage för utställningen Molntågets ankomst på Jazzomat på järnvägsstationen i Luleå. Med på utställningen finns bl.a. målningar, teckningar, skissböcker, filmer, foton, skulpturer. Verket Yta (bortom ytan) som påbörjades i augusti 2006 och som färdigställdes i april 2008 visas nu för första gången i sin helhet för en större publik.

Som en del av utställningen kommer gatukonstinstallationen Monsieur Blancs bagage att visas i anslutning till Jazzomats lokaler på vernissagedagen.

Utställningen har vernissage lördagen den 8 november kl. 13—17 och visas under november och december.
Varmt välkomna!

Här finns en presentationstext.

 

Oktober

26/10 Utställningar
I november kommer jag att ha två utställningar: Den första blir i Stockholm och är ett samarrangemang mellan Kulturförening Tellus och Surrealistgruppen i Stockholm. Det hela går under namnet Novembersoaré och kommer att äga rum den 1 november i Tellus biograf med angränsande cafélokal i Midsommarkransen. Vernissage för utställningen börjar kl. 15. Själva soarén börjar kl. 18 och håller på till 22.
Välkomna!

Den andra utställningen blir uppe i Luleå: Ett tåg kommer lastat (med tillvaratagna effekter) som skulle ha visats i somras, men tyvärr blev inställd då, anländer nu enligt planerna till järnvägsstationen i Luleå andra veckan i november. I tågets godsvagn finns bl.a. målningar, teckningar, skissböcker, filmer, foton, skulpturer och ett antal reväskor! Exakt vad som ska visas är inte helt bestämt ännu, men jag hoppas få med mig Yta (bortom ytan).

 

Augusti

26/8 Ytbetraktelser
Verket Yta (bortom ytan) är färdigställt. Se mer här. Jag har även påbörjat arbetet med ett webbgalleri som jag har valt att kalla Galleri Undervattensrymden. Tanken är att kunna visa mina egna och andras verk med möjlighet att kommentera bilderna, och därför är den i form av en blogg. Om man vill titta på bilderna i stort format och mer samlat finns de ju förstås också i bildgalleriet på den här sidan.


Juni

9/6 Ställer ut, ställer in Utställningen uppe i Luleå blev inställd. Jag beklagar om någon begav sig dit förgäves. Jag ber att få återkomma till Norrbottens konstälskare en annan gång.

Maj

26/5 Ny utställning! 7/618/6 ställer jag ut uppe i Luleå på restaurangen Jazzomat som är belägen vid järnvägsstationen. Utställningen har namnet Ett tåg kommer lastat – med teckningar, tavlor, färgburkar, objekt, artefakter, konstskatter, kattguld och andra ovärderliga ting.

Vernissage lördagen den 7/6 kl. 1216.


Varmt välkomna!

 

2007

Oktober

bild

16/10 Lördagen den 20 oktober är det vernissage för en utställning på Galleri Panorama Art i Stockholm, som jag ska ha tillsammans med fem andra tecknare/illustratörer från föreningen Svenska Tecknare. På vernissagedagen är galleriet öppet kl. 13-16. Galleriet ligger på Engelbrektsgatan 19 alldeles vid Humlegården och så här hittar du dit.

Övriga tecknare som ställer ut heter: Lotta Grönkvist Albinsson, Mårten Edman, Gunilla Hansson, Karin Källberg och Åsa Nilsson. Utställningen pågår fram till den 1 november.

Galleriets öppettider är:
tis-fre 12-16
lö-sö 13-16
måndagar stängt

Välkommen!

 

Augusti

14/8 unterwasser.se har nu en gästbok. Skriv en hälsning, kommentera, säg något snällt, tyck till (ris eller ros) – lämna ett livstecken!

SKICKA FLASKPOST
RAKT UT I UNDERVATTENSRYMDEN

 

Juli

9/7 Mitt projekt Yta beskrivs närmare här.

 

Juni

20/6 Avdekningen målningar & collage har uppdaterats med titlar på verken.

(För övrigt en oavsiktlig felstavning, men ganska rolig tyckte jag när jag upptäckte den, så därför behåller jag den.)

16/6 Bloomsday. Dagen till ära har jag sett till att det händer grejer på Fåtskliabens hemsida. O Ho ho hoo. Gamle Joyce skulle nog gilla't. (Och hätila ragulpr, W.W!)

15/6 Jag tog en serie självporträtt med min kamera för några dagar sedan. Därför har jag bytt ut bilden på infosidan.

1/6 Konstnären Quinten Moody, som gick på Konstskolan LINNEA 2003-2006, i samma byggnad (Långbro folkhögskola) och under samma tid, som jag utbildade mig till Levande Verkstad-pedagog har vänligen gett sitt medgivande till att jag publicerar det porträtt som han tecknade av mig den sista terminen på skolan. Det var ett av många porträtt som han gjorde som en del av sitt examensarbete. Här kan ni beskåda porträttet.

 

Januari

17/1 Jag har återupptagit arbetet med mitt projekt Yta - nya resultat kan beskådas på bloggen. Det är främst det jag kommer att ägna mig åt under vintern/våren. Dessutom ska ett nytt nummer av Fåtskliaben produceras. Sedan har jag ett gammalt romanprojekt liggandes också, vi får se om jag kan hålla fingrarna ifrån det.

Härnäst på Unterwasser kommer det att ske några uppdateringar rörande just Yta. Arbetet dokumenteras ju kontinuerligt i dess olika skepnader och det är tanken att man ska kunna se konstverket växa fram lite i taget.

För övrigt så kommer min intervju med John Andersson att publiceras i nästa nummer av Galago, som kommer ut i februari.

 

2006

December

11/12 Min utställning på Galleri Burgården i Gävle pågår fram till 28/2. Om du skulle ha vägarna förbi så är adressen Södra Centralgatan 7. Se vägbeskrivning här. Galleriet är öppet på vardagar fram till kl 18.

 

Augusti

31/8 Jag har gjort en ny framsida. Det är vad jag hittills hunnit teckna på ett papper som mäter 84x65 cm. Verkets arbetstitel är Yta. Det är också temat för min utställning som jag ska ha på Galleri Burgården i Gävle i december månad. Vernissage är den 3:e december. Välkomna!

 

Maj

27/5 Nytt bildgalleri:
Målningar & collage
.

 

Mars

26/3 Nytt nummer ute av Fåtskliaben.

 

Januari

25/1 Det händer saker med Fåtskliaben.

 

2005

Oktober

9/10 Nytt bildgalleri:
Rorschachbilder

7/10 Nytt bildgalleri:
Alla krumelurfigurer har en själ

 

Augusti

17/8 Jag har startat en blogg. Läs om du vill.

7/8 Fåtskliaben uppdaterad med en liten gåta.

 

Juni

19/6 Filmsidorna uppdaterade med nya bilder samt texter om filmernas tillkomst. Unt rwass r Bug-zone

11/6 Unterwasser har nu en egen domän: unterwasser.se Jag ska försöka vara flitig med uppdateringarna i sommar eftersom jag kommer att vara ledig mycket. På listan står bl.a. översättningar av texterna till engelska och tyska, scanna in och läggga ut ett femtiotal bilder, lägga ut lite foton, skriva färdigt några texter m.m.


Tillbaka